HYDE PARK BUNGALOW

"Welcome home!" That's the phrase the comes to mind when you peer through room after room of this cozy, reimagined bungalow. From the careful selection of the cool exterior colors to the warm interior neutrals, KQDesign created a cozy retreat for the homeowners literally from the inside out.

 
The front living space was transformed to an entry way and dining area, separated by a two-sided console. This new, airy floor plan along with an open entryway to the kitchen, provides the perfect scenario for welcoming and entertaining guests. The mood of each room was lifted with new lighting throughout; including a whimsical blue beaded chandelier over the dining table (seen here), practical (yet beautiful) task lighting under areas like kitchen cabinets, and broader, clean recessed lighting that gives a sense of daylight throughout the space.  

The front living space was transformed to an entry way and dining area, separated by a two-sided console. This new, airy floor plan along with an open entryway to the kitchen, provides the perfect scenario for welcoming and entertaining guests. The mood of each room was lifted with new lighting throughout; including a whimsical blue beaded chandelier over the dining table (seen here), practical (yet beautiful) task lighting under areas like kitchen cabinets, and broader, clean recessed lighting that gives a sense of daylight throughout the space.  

To create a practicality and generate the right mood, kitchen clutter was drastically reduced with a smart pantry that houses smaller appliances, and a custom-designed peninsula was created for convenient built-in seating.

To create a practicality and generate the right mood, kitchen clutter was drastically reduced with a smart pantry that houses smaller appliances, and a custom-designed peninsula was created for convenient built-in seating.

The bead board on the kitchen ceiling was painted a crisp white to give this craftsman style detail a fresh face-lift.

The bead board on the kitchen ceiling was painted a crisp white to give this craftsman style detail a fresh face-lift.

The ceiling in the hallway was painted a sky blue to add a bit of whimsy in-between each room.

The ceiling in the hallway was painted a sky blue to add a bit of whimsy in-between each room.

The former dining room was transformed into a family room. Custom designed barn doors allow the space to be open, in the case of entertaining, or closed to create a cozy, more intimate space for quality family time.

The former dining room was transformed into a family room. Custom designed barn doors allow the space to be open, in the case of entertaining, or closed to create a cozy, more intimate space for quality family time.

Both bathrooms were completely refinished with new cabinetry, tile, lighting mirror and accessories.

Both bathrooms were completely refinished with new cabinetry, tile, lighting mirror and accessories.

New furnishings for the existing screened-in porch add a touch of modern that sets off the rustic feel of the raw wood structure. Furniture placement allows for easy conversations and casual outdoor dining, while the nature inspired accessories pull the outside in.

New furnishings for the existing screened-in porch add a touch of modern that sets off the rustic feel of the raw wood structure. Furniture placement allows for easy conversations and casual outdoor dining, while the nature inspired accessories pull the outside in.

house_front.jpg
Kari had amazing ideas for optimizing our space and incorporating current design elements that fit the older style of our home. She also worked efficiently with vendors and contractors; always asking the right questions to aid us in making informed decisions every step of the way. Whether it’s a remodel or redesign, Kari would definitely have our recommendation. 
— Rance and Meredith